Je baby is al 1 maand oud! Jij en baby raken steeds meer aan elkaar gewend, en baby heeft een routine. Als baby 1 maand oud is, begint baby te ontdekken: baby ontdekt zijn eigen stem, baby’s handjes en baby schenkt je de eerste echte glimlach. Dat maakt die slapeloze nachten de moeite waard!

baby 1 maand

Ontwikkeling baby 1 maand

Je baby is nu 4 weken oud! De tijd is snel voorbij gegaan… Hij is nog steeds een goede slaper en tot nu toe heeft hij ongeveer 476 uur geslapen. Beetje bij beetje past hij zich aan zijn baby slaappatroon aan, maar het zal nog wel even duren voor hij doorslaapt en jij de hele nacht kunt doorslapen

Als je baby 1 maand oud is, begint hij zijn grote ontdekkingstocht. Hij zal allereerst communiceren door te huilen, maar vanaf deze maand zal hij ook andere geluiden gebruiken om je aandacht te trekken. Evenals het ontdekken van zijn handjes en je zijn eerste echte glimlach laten zien, iets waar je al weken met plezier op wacht! Je bent verliefd!

In tegenstelling tot alles wat prachtig is, geniet baby niet van iedere babykwaal, waar hij gedurende deze periode last van heeft: reflux en darmkrampjes. Gelukkig zijn de meeste babykwalen niet ernstig, maar leiden ze wel tot onrust en pijnlijke baby

Als de baby 1 maand oud is, is het tijd voor zijn eerste babyvaccinatie: DKTP-inenting. Het moment waarop je baby hartverscheurend gaat huilen en je baby hartje breekt doet zijn intrede! Na deze prik wordt hij nog maar één keer gevaccineerd: Rodehond in 6 maanden . Overigens is het vaccineren laten weigeren binnen Nederland geheel legaal en mag je dat op ieder willekeurig moment doen. In dit artikel leggen we 8 belangrijke vragen over babyvaccinatie voor aan 4 babyexperts

Je baby is nu net 1 maand oud! Er gaan alleen deze week al zo’n 20 baby’s door het zonnetje en liggen eenzaam in de doos van IKEA. Het voelt vast alsof er zo veel tegelijk gebeurt, maar je kunt je baby nog nooit in romantische clichés hullen

 

Jouw leven met een baby van 1 maand oud

Je baby is 1 maand oud en dat moet gevierd worden! Je vrienden en familie willen de baby zeker zien. Maak duidelijke afspraken met je babybezoekers en stel je grenzen. Het welzijn van jezelf en de baby is nu het allerbelangrijkste. Vertel ze als hint wat ze wel en niet mogen doen als ze op babybezoek komen. Heb je geen zin om elke dag met groepen mensen om te gaan? Dan is een babyfeestje misschien iets voor jou: alle bezoekers in één keer.

Ondanks dat je baby veel slaapt als hij 1 maand oud is, zijn je slaap en rust op dit moment waarschijnlijk ver te zoeken. De zorg voor de baby, gebroken nachten, stress, en dagelijkse bezigheden: het kost je veel energie. Probeer toch voldoende rust te scheppen, vraag hulp, ga onder de dekens liggen als baby slaapt en doe iets waar jij van opknapt: mama-me tijd!

Ondanks dat je baby nog veel slaapt als hij 1 maand oud is, ben je waarschijnlijk uitgeput door alle babyverzorging, slapeloze nachten en dagelijkse bezigheden. Het kost je veel energie… Probeer toch voldoende rust te scheppen, vraag hulp, ga onder de dekens liggen als baby slaapt en doe iets waar jij van opknapt: mama-me tijd!

Doen met je baby van 1 maand oud

Je baby is de mooiste baby ter wereld en je wilt niets van hem missen. Met een ‘x maanden oud’ fotoserie kun je de ontwikkeling van je baby op een leuke manier volgen: fotografeer je baby elke maand op dezelfde plaats, in een vergelijkbare omgeving, of met enkele van dezelfde elementen, bijvoorbeeld een grote pop. Plaats dan foto’s in een overzicht. Zo zie je precies hoe je baby’s groeien en krijg je een serie dierbare foto’s van je kleintje. Er zijn hierover op het internet veel leuke, creatieve en inspirerende voorbeelden te vinden.